Тежка катастрофа е станала снощи в центъра на Пловдив, сигнализира ни едни от участниците в ПТП-то. Ударът между Мазда и Фолксваген е станал на кръстовището на „Авксентий Велешки” с „Цанко Дюстабанов” около 10.30 тази нощ. С бясна скорост немският автомобил, не  спрял на знак „Стоп” и се е врязал в задната страна на маздата. Ударът е бил толкова силен, че колата се завърта и се спира в близкото дърво. За щастие, на задните седалки не е имало пътници, а според разказа на шофьора на пострадалата кола,  само части от секундата  ги е деляло от най-лошото.

Ето и разказа на шофьора без редакторска намеса:

Тази вечер Бог ми спаси живота за пореден път.

Около 22:30ч. с приятелката ми Мария се прибирахме по бул. Авксентий Велешки - Пловдив.
На кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ с бясна скорост за миг от секундата изскочи кола, която се заби в маздата.
Ударът беше толкова силен, че ни изхвърли на няколко метра, като чувал с картофи. При все, че мазда 626 тежи около 2 тона.
Блъсна ни в задната лява врата а след въртенето се забихме в дърво откъм задната дясна врата.
Забележете, че и двата удара са в задните врати, като ние отпред останахме почти непокътнати. Само няколко драскотини и джонги…
Представете си, ако ударът беше малко по-напред в предната врата!
Катастрофата бе толкова тежка, че се наложи, освен кат, да извикаме и пътна помощ, за да махнем колите от пътя.
Централното беше блокирало а приятелката ми изпадна в шок около 7-8 минути след удара.
Шофьорката, която не спря на знак СТОП и ни удари бе на възраст около 20 години. Дотича до нас ревейки и повтаряше само - извинявайте, извинявайте...
Това е третият път през последните 2 години, в който шофьор ми отнема предимството или се забива челно в мен, като предизвиква тежко ПТП. Благодаря на Бог, аз и Мария сме невредими.
Внимавайте, когато шофирате. Става дума за човешки животи!”