Избягалият затворник Тома Ендрев все още не е дал обяснение за своето бягство и остава мистерия защо го е направил. Днес ще му бъде повдигнато обвинение за бягството, за което той може да получи присъда - лишаване от свобода до 3 години. Той ще бъде обвинен и за притежанието на амфетамини, които са били открити в квартирата, която е бил заловен.

На пресконференция днес – Районната прокуратура и полицията дадоха подробности за залавянето на мъжа . На 25 февруари, събота била получена информация, че Ендрев има контакт с рецидивиста Мариян Пенев. Двамата се познавали от затвора, където Пенев е лежал няколко пъти, последно за грабеж. След като разбрали, че Ендрев има контакт с него, полицаите направили проверки в неделя сутринта на четири адреса, за които са знаели, че Пенев ги обитава. Той обаче не бил открит там.

Преди това била проведена по-специална операция – на Пенев било съобщено, че приятелката му е в болница и той трябва да се яви там. Когато отишъл, той бил задържан от полицаите. След това сам завел служителите на реда на адреса, на който живеел самия той и където се криел Ендрев.

Избягалият затворник е задържан там, а на място е открито малко количество амфетамин. Информацията, че Ендрев ги е донесъл предната вечер, когато дошъл да пренощува у Пенев. Самият Ендрев в събота вечерта употробил от амфетамин.

Още за залаявнето му вижте ТУК!