Бясна скорост в мрежата набира идея, която вероятно ще направи много млади хора щастливи. Десетки пловдивчани са готови да предоставят колите и моторите си, с които да закарат безплатно на абитуриентския им бал деца в неравностойно положение. През последните два дни редакционната ни поща беше буквално залята от информация на хора, които изразиха готовност да предоставят автомобилите си на зрелостници в нужда. Покрай колите се появиха и рокли.

"Здравейте, аз и мои приятели се включваме в инициатива за каране на абитуриенти в неравностойно положение с нашите автомобили - всичко за наша сметка. Нека всеки, който има нужда, да се включи в групите на Мерцедес и Ауди, както и във всички останали групи на наши колеги, които се присъединиха към инициативата! Приканете всички читатели на Trafficnews, ако имат възможност, да се включат, за да направим колкото се може повече абитуриенти щастливи", ни написа Симеон Спасов и изпрати снимки на автомобили, които той и негов приятел предоставят на бъдещите абитуриенти.

Никола Семерджиев: "С пълен респект към останалите колеги, които вече го направиха, предлагам си колата за абитуриент в неравностойно положение, който няма възможност да си осигури автомобил. Всичко ще бъде платено от мен! Не се колебайте да ми пишете, много ще се радвам да направя празника на едно дете незабравим. Коства малко, а всъщност може да бъде толкова много за един човек. Ако наистина някой има нужда, ми пишете, не се колебайте."

Илиан Чалаков: Здравейте, колеги! Искам да съобщя, че предлагам автомобила си за някой абитуриент в неравностойно положение, който няма как да си позволи превоз. Колата е Audi A3. Цялата подготовка по автомобила като: балони, автомивки и всичко останало, ще бъдат изцяло за моя сметка. Нека ако има хора, които познават хора от Пловдив, които да имат затруднения (финансови) с намирането на автомобил, да се свържат с мен на лично съобщение. Нека да направим бала на някой по-добър!!!"

А ето автомобилите, които предлагат Бако Николов и Радослав Енев:

Покрай лавината от автомобили се появи и... рокля: "А това е от мен ! От миналата година искам да я подаря на момиче, което има нужда, но никой не се свърза с мен", написа Теодора Иванова.

 

Идеята набира скорост лавинообразно. Припомняме ви, още миналата година, когато във Фейсбук бяха разпространени снимки на студент със син костюм, който отива с метрото на бала си, българите реагираха спонтанно. И още тогава се заговори за подобна кампания. Ето че тя вече е факт. Доброто съществува!