Истински екшън се разиграл днес по обед в Кършияка. Три полицейски коли обградили къща близо до гара Филипово, а десетина полицаи влезли в нея. Причината - издирват избягалия затворник Тома Ендрев. В сградата е нямало никого. Наложило се да се разбие вратата, след което помещенията са били щателно претърсени, научи  TrafficNews.bg

Жителите в квартала се шашнали от акцията. Дама попитала един от униформените какво става, а той отвърнал, че имат сигнал, че тук се крие опасен беглец.

След като не намерили никого, трите патрулки си заминали.

Интересен е въпросът, защо именно към тази къща са се насочили разследващите. Обитателите са от ромски произход. Собственичката има син, който в момента излежава присъда в пловдивския затвор. Преди години той е задържан за разпространение на дрога. Джопето, както се казва мъжът, и преди е бил задържан с наркотици.

„Често в района се мотаеха наркомани и дилъри, но откакто младежът е в затвора, не сме виждали съмнителни хора тук”, коментират в квартала.

Припомняме ви, че  полицията в цялата страна издирва под дърво и камък Ендрев. 32-годишният мъж, който излежава 17-годишна присъда за жестоко убийство, избяга във вторник вечерта на път за затвора. Тома се отскубнал от охранителите си, докато го превеждали пеша от затворническото общежитие към централния корпус. Двете сгради са на около 300 метра една от друга.

За преместването не е използван специализиран превоз, а затворникът е бил без белезници.

Полицията вече четвъртък ден издирва беглеца, но засега без успех. Има засилено полицейско присъствие по гари и автогари. В затвора режимът също е затегнат, спрени са отпуските на всички лишени от свобода. 

В Областната дирекция има сформирана спецгрупа, която издирва беглеца. 

Според запознати основната причина Тома да избяга е емоционален срив, който преживял заради паздяла с приятелката си. Той имал връзка с момичето от доста време, а тя била единствения човек, който го посещавал редовно. Носела му храна, цигари, не пропускала свиждане. Преди няколко дни обаче му съобщила, че си е намерила работа в Германия и заминава. Това е била причината Тома да се отклони от общежитието и да отиде на Главната, за да се види с нея. Негови познати предполагат, че е рискувал да избяга, за да се опита да промени решението й.