Предложение за уволнение на главния секретар на МВР Георги Костов е внесено от Министерски съвет на днешното заседание. Мотивът за предлаганото уволнение са неправомерни действия на Костов при уволняването на директорите на областни  дирекции на МВР във Видин, Перник, Монтана, Плевен и Ловеч. Те са приложени към проекторешението, съобщава "24 часа". 

След като бъде прието решението на правителството, уволнението трябва да стане факт с указ на президента Румен Радев. Проект за указа е приложен към точката, което означава, че действието е съгласувано между администрациите на МС и президентството.

Само преди седмица служебният вътрешен министър Пламен Узунов отрече между него и главния секретар на МВР Георги Костов да има напрежение. Повод за коментара бяха публикации, според които Узунов искал оставката на Костов. Пред журналисти министърът заяви, че не е правил такова предложение в МС, а Костов допълни, че няма намерение да подава оставка.

"Работим добре с Георги Костов. Министърът на вътрешните работи не може да иска оставката на главния секретар. Компетентен е Министерският съвет, но предложения за оставка не са внесени от моя страна“, допълни Узунов.

Както се казва обаче в МВР, всяка заповед е предпоследна. 

Едно от имената , които се спрягат за поста Главен секретар е това на бившия директор на пловдивската полиция Тодор Гребенаров.  В момента той изпълнява длъжността Зам. директор на Главна дирекция „Национална полиция.

Големата крачка в кариерата си Гребенаров направи също по времето на управлението на Цветлин Йовчев. На 15 август 2013 година той бе назначен за директор I степен на ОДМВР Пловдив, а три месеца по-късно оглави Националната полиция и стана Главен комисар.
След смяната на караула в МВР, със заповед на министър Вучков от 26 февруари 2015 година бе понижен в длъжност заместник-директор.

Макар, че слуховете за смяна на главния секретар тръгнаха още след смяната на правителството и в този смисъл уволнението не е изненада, в полицията вече усилено се коментира, че в МВР предизборно е започнала политическа метла. 

Какви са прогнозите за Пловдив четете ТУК!