Цялостен проект за реконструкция на Рогошко шосе от моста на Адата до табелата на града ще бъде извършена до края на годината. Преди това ще бъде изготвен проект на стойност 120 000 лева, който да може да поема и тежкия трафик от камионите, които обслужват близките предприятия.

Предложението бе направено от кмета Иван Тотев, след като бизнесът на една от последните им срещи с общината е поискал ремонта на основната пътна артерия, тъй като в момента тя е в изключително лошо състояние. Градоначалникът направи още едно предложение за изменение на бюджета, което включва 300 000 лева за инфраструктурния проект на район Южен.

На последното разпределение на средствата единственият район, който не се оглавява от кмет на ГЕРБ не получи никакви средства, а Тотев заяви, че е станало недоразумение. Въпросните 300 000 бяха дадени за района от средствата предвидени за изграждането на нова детска градина на булевард „Александър Стамболийски”. Самата забавачка пък ще бъде построена през втората половина на година.