"Никога не съм искал рушвет от шофьори, никога не съм рекетирал хората зад волана. Това е причината, заради която искам да получа правосъдие!" Това заяви служителят на "Пътна полиция" Иван Петров, който съди шофьор за 5000 лева. Обвиняемият Златко Бозов, който го е обвинил в искане на подкуп, се яви в съдебна зала и разказа своята версия за инцидента на 16 декември 2016 г. 

"Карах по "Победа" автомобила си Ауди А8 и говорех по телефона. Преди моста на Герджика ме видяха полицаи, които патрулираха. Пуснаха буркан, тръгнаха след мен и ми дадоха сигнал да спря вдясно. Отбих и веднага хвърлих телефона на дясната седалка. Полицай Петров слезе сам, поиска ми документите и след като ги видя каза: "Ех, Златко, Златко! За 50 лева ще си счупиш ръката. В този момент аз си помислих, че Петров ми иска пари, за да не ми напише акт, но нищо не казах.  На задната седалка седеше мой приятел с кора яйца. Полицаят вероятно не го е видял, защото задните стъкла са затъмнени" разказа Бозов.

Той призна, че е нарушил Закона за движение по пътищата, говорейки по телефона. Също така не отрече, че има много актове от КАТ - за липса на колан, за използване на телефон, за превишена скорост. Каза, че за първи път е написал нещо в графата "Забележки" на акта. Бележката гласяла :“След като аз говорих по телефона, полицай Петров ми поиска 50 лв., за да не ми пише акт”.

Катаджията е категоричен, че по този начин Златко Бозов е разпространил позорно обстоятелство и му е приписал престъпление в качеството му на длъжностно лице. 

Всъщност 50 лева е глобата, която се налага на шофьор, който говори по телефона по време на движение без да използва hands free.

Делото бе отложено, като на следващото заседание предстои да бъдат разпитани свидетелите на случилото се - колегата на Петров от патрула и приятелят на Бозов. 28-годишният бизнесмен е родом от Велинград и се занимава с дърводобив.