Неведнъж сме ставали свидетели на това как шофьори от градския транспорт шпорят с доста по-висока скорост от позволеното, а вътре хората се чувстват като картофи в чувал, раздрусван от каруца. А когато спирането е по-непремерено, тогава пловдивчани се чувстват като изсипани от чувал картофи. Особено неприятни са изживяванията, когато пътниците са повече от седалките и са принудени да стоят прави. Тогава за осигурена безопасност на пътниците... и дума не може да става.

Потвърдиха го два случая от вчера на пострадали в автобуси на градския транспорт в Пловдив. По предварителна информация произшествията настъпили поради неосигурена безопасност на пътниците от страна на водачите на транспортните средства при намаляване на скоростта.

Около 9.50 часа на кръстовище между ул. «Димитър Талев» и ул. «Беломорски» 61-годишна жена паднала между седалките на автобус «Темса» и получила фрактура на рамо.

Два часа по-рано медицинска помощ била оказана на 65-годишна жена, която е с натъртвания по тялото след като на бул. «Цар Борис ІІІ Обединител» загубила равновесие и се ударила в предно обзорно стъкло на автобус «Исузу».

Шофьорите на превозните средства, на 64 и 39 години, са тествани с дрегер за алкохол, резултатите са отрицателни.