В ден като днешния зевзеците на Пловдив са особено активни. Денят на влюбените ги провокира към какви ли не творчества и умни мисли. Обикновено те се въртят около личните им чувства, заседнали драматично в гърлата им или окрилящи ги до небесата. В ден като днешния можеш даже да разбереш кое доминира под тепетата - споделената любов или нещастната. 

В единия случай се освобождават разни ендрофини, адреналин, норадреналин, които ускоряват сърдечната дейност, а ефедрините ни правят щастливи. В другия случай сърцето... боли. От несподелена любов. 
 
 
В днешния ден разбираме и какво предпочитат пловдивчанки - секса или... подаръците. Колкото и странно да звучи, везните наклоняват в посока на подаръците. Доказва го дори тази табела на ул. "П. Славейков", под която нашият репортер не забеляза да има опашка. Нито за плодове и зеленчуци, нито за секс.
 

Според някакво проучване получаването на подарък или онлайн поръчка е свързано с отделянето на хормоните допамин и окситоцин, което води до повишаването на серотонина – свидетелство, че шопингът е ключов за дамското щастие. И това важи за половината женски свят. В същото време едва за 37 процента от дамите едно от най-удовлетворяващите неща е страхотният секс. Да се чудим ли тогава, че пловдивчанки предпочитат подаръците пред мъжките ласки?