Като цяло кучетата и малките деца обичат повече снега от възрастните. Повечето пловдивчани са топлолюбиви хора и не изпадат в краен възторг от настъпилата зимна обстановка. За щастие домашните им питомци не мислят като тях, съобщава PlovdivTime.bg

По заснежените градинки и улици на Пловдив могат да се видят десетки стопани, чиито кучета ги дърпат неистово към преспите.

Други пък мръзнат стоически, докато четириногият им любимец се насити на снежната игра.  Трети решават, че е най-добре да се примирят и да се включат в забавата. 

От дирекция „Екология и управление на отпадъците“ напомнят на  собствениците на домашни кучета, че декларирането на домашно куче в общината е задължително според законодателството ни.

В срок до 31-ви март 2017 година следва да се заплати и годишната такса за притежаване на домашно куче, която за Пловдив е 30 лева.

Административната регистрация на всяко домашно куче се извършва в района по местоживеене срещу представяне на документ за самоличност на собственика и редовно заверен ветеринарномедицински паспорт с отразени в него идентификация /маркировка/  на кучето и задължителните ветеринарномедицински манипулации за периода.

Липсата на идентификация на домашното куче, поставена от ветеринарен лекар, се санкционира от служители на Пловдивския общински инспекторат. Глобата за собственика е от 50 до 200 лева.