Проект за 16 милиона лева, който трябваше да е напълно готов преди година, продължава да се отлага всеки месец,  макар парите отдавна да са разплатени. Йордан Иванов от ДСБ вече година не спира да пита кой и защо даде парите на испанската фирма „Индира”, а системата на практика не функционира. Отговор, разбира се,  няма.

Само дигиталните табла, които не всички работят, а доста от тях не показват неточна информация струват 8 200 000 лева, още толкова е и електронното таксуване, което се чака повече от половин година да бъде сертифицирано от НАП

Заради тези проблеми Община Пловдив можеше да получи неустойки от близо 82 000 лв. на ден (общо почти 5 000 000 лв.). Но от Община Пловдив вече са разплатили проекта, макар и незавършен, а фирмата си е вързала работата.

Проверката на управляващия орган, който контролира Транспортния проект е констатирал редица нарушения, а през декември трябваше да издаде  и цялостен доклад за състоянието на системата. Такъв все още липса, или поне не е публично достояние.

Според Йордан Иванов администрацията е в разкрачена позиция, като едновременно трябва хем да пази кмета Иван Тотев, хем да следи за коректното изпълнение на проекта.

Вижте повече в следващото ВИДЕО: