Запрян Стоянов, който обяви, че приятелката му е изчезнала, държал друго 17-годишно момиче заключено с катинар до леглото си. Районна прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство срещу 30-годишния мъж за това, че противозаконно е лишил от свобода на лице, ненавършило 18 години. Както ви съобщихме по-рано, Стоянов вече е бил задържан от полицията.

До момента е установено, че за периода от 26 януари до 28 януари, мъжът противозаконно е държал в квартирата си 17-годишно момиче, с което се познавали отпреди. Не става дума обаче за 17-годишната му приятелка Даниела Кавалджиева, която той обяви за изчезнала.

От жилището на Стоянов е била иззета верига, за която пострадалата твърди, че й била поставена на ръката, след което вързана към желязна тръба до леглото и заключена с катинар. На 28 януари момичето успяло да отключи катинара и напуснало жилището. Подаден бил сигнал в полицията. По делото са иззети веществени доказателства, назначени са експертизи, разпитани свидетели и др.

Днес Запрян Стоянов ще бъде привлечен като обвиняем за противозаконно лишаване от свобода на лице, ненавършило 18 години. Той е задържан за срок от 24 часа, който с постановление на наблюдаващия прокурор ще бъде удължен до 72 часа. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Запрян Стоянов.

Окръжната прокуратура в Пловдив се е самосезирала по излъчен телевизионен репортаж, според който Запрян Стоянов “издирва с обяви” другото 17-годишно момиче - Десислава Кавалджиева, за което твърди, че е негова приятелка и била отвлечена, като по случая се извършва проверка.