Пловдивчани организират благотворителен базар в подкрепа на  6-годишната Йоана Христова, която страда от злокачествен тумор в мозъка. Те ще организират Благотворителен базар на 4 и 5 февруари до Централна поща. Всеки може да се включи като дари вещ, която да бъде включена в благотворителното начинание.

Всеки, който желае да подпомогне базара в Пловдив, може да изпрати дрешки, сувенири, бижута, книжки, играчки.... на адрес: Гр.Пловдив,офис Еконт ул.Константин Геров 6 за Невена Ткачова тел.0888530657

 За лечението на Йоана е необходима огромна сума - само 6-месечните процедури по химиотерапия ще струват около 72 000 евро, а на 70 000 долара са оценени процедури със стволови клетки, които ще подпомогнат възстановяването на детето.

Синеоката красавица ще посрещне най-светлия християнски празник в клиника в Турция, където вече година се бори за оздравяването си, съобщава Dariknews.bg. От началото на 2016 г. Йоана претърпя четири тежки операции за отстраняването на злокачествения тумор. Най-тежка беше последната интервенция, която продължи около шест часа, а Йоанка се възстановява дълго от нея в реанимация. Оказало се, че туморът е изключително рядък и е малко познат дори в световен мащаб.

Лекарите са категорични, че ако лечението бъде продължено с химиотерапия и процедура със стволови клетки, детето има отлични шансове да спечели битката с рака.

„Много е трудно на Йоанка. Когато е в реанимация остава сама, без родителите си. Сега ще прекара Коледа и Нова година в болницата. Въпреки всичко се държи и е много борбена", разказа лелята на момиченцето Нина Нешева.

Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна, а също и българи зад граница. Така бяха събрани средствата за първите операции. Сумата, която е необходима за продължаващото лечение обаче, е непосилна за семейството на детето, което отново апелира хората с добри сърца да подадат ръка на Йоанка.

Семейството на Йоана Христова благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.

Дарителската сметка е:

BIC UNCRBGSF

BG57UNCR70001522551105

УниКредит Булбанк

Титуляр: Йоана Христова Христова