Такси менте обикаля улиците на Пловдив, заблуждавайки пътуващи, че е част от голяма транспортна компания. Снимка на колата ни изпрати читател на TrafficNews.bg. Както се вижда на кадъра, шофьорът на автомобила се е опитал да изкопира дизайна на логото на една от таксиметровите компании под тепетата.

В зелен квадрат е изписан надпис „Ехо такси” (да, с буквата Х), а върху него е изписан номерът 6455, който се различава само с една цифра от този на истинската таксиметрова компания. Това е поредният опит за измама и заблуда на клиентите с копирането на познато им лого и визия. По-невнимателен човек ще спре таксито, ще се качи и едва след това може да се усети за грешката, когато върху главата му се стовари нереалистично голяма сметка.

Подобни измами от т.нар. копърки се срещаха доста често в Пловдив преди, но през последните години бяха намалели. Става дума за шофьори, които дори нямат право да извършват таксиметрови превози. Те не само, че го правят, но и за да си осигурят клиенти разчитат на заблуда.

Още в края на 2016 г. читател ни изпрати сигнал за още един подобен случай, като шофьорът на фалшивото такси му поискал 8 лева само за един изминал километър.