Поредната доза наркотици изскочи в пловдивския затвор. При обиск в затворническото общежитие в сряда, в две от стаите полицаите от Първо районно се натъкнали на дрога. 4 топчета трева били открити във вещите на Арсен Маргариян - стар познайник на полицията, осъден за притежание на наркотици. Наркотик "бонзай" пък е открит у Георги Делчев. 

Веднага след обиските двамата били изпратени в приемната на затвора, но очевидно и там успели да се докопат до дрога, тъй като тестът за хероин, направен на Маргариян, се оказал положителен. Но пък това едва ли е изненада за хората, които следят случващото се в плодивския затвор, тъй като там търговията с наркотици конкурира тази в Столипиново. 

През ноември  един от затворниците - Яшар Кок  три поредни дни бе залавян с наркотици. Надзирател го спипал точно преди да си инжектира спринцовка с хероин. Как и по какъв начин лишеният от свобода е успял да се снабди с дрога в карцера и то след като е бил обискиран, можем само да гадаем. 

Много от лишените от свобода са изненадани, че след серията нарушения, Яшар Кок е върнат в затворническото общежитие "Хеброс" , където лежат затворниците които са на облекчен режим или с добро поведение. Кок очевидно не е между тях, съдейки от поведението му зад решетките. 

Друг герой, чиито "подвизи" сме описвали в TrafficNews.bg Илхан Ариф, вече се готви да излезе на свобода. Той е предложен за предсрочно условно от управата на затворническото общежитие в Смолян. 

В началото на годината сериозно количество дрога бе открито при спецакция на Криминална полиция в затвора. 52 грама амфетамин и 5,64 грама марихуана бяха иззети при проверка . 

Като притежател на наркотиците бе заподозрян 54- годишният Илхан Ариф от Столипиново. В хода на разследването обаче , криминалистите не успяха да докажат, че Ариф има отношение към дрогата. Той бе наказан само за притежание на мобилен телефон "Нокия".  Мъжът излежава 5 - годишна присъда за контрабанда на цигари.  

TrafficNews.bg