Сигналите за непочистени и в окаяно състояние улици валят в редакцията на TrafficNews.bg

Най-трагично е положението във вътрешно кварталните улички в Кършияка. Докато на едни улици къртят леда, то други отново са забравени от Бога или по-точно от районната администрация.

Мнозина жители на квартала се оплакват, че коловозите са дълбоки близо 20 сантиметра, а ледът е неразбиваем. Единственото нещо, което се разбива, са броните на колите. Такъв е примерът с автомобила на наша читателка, която решила да премине по улица „Найден Попстоянов”.

Преди ден предната й броня се откъртила, а щетите останали за нейна сметка.

„Кой ще плати щетите? Пак ли ще се оправдаваме с „времето ни изненада” или „приоритет са булевардите”?", пита потърпевшата читателка.

Подобно е положението и в съседните улички. Лед, сняг и мъка за водачите в района около Френската гимназия. Непочистените тротоари карат хората да излизат на платната, за да стигнат до желаната дестинация.

Друга читателка на TrafficNews.bg сигнализира, че и на улица "Полковник Бонев" снегорин или почистваща техника никога не е влизала. 

"На тази улица ние всички плащаме данъци от порядъка на 260 лв на година. Къде отиват тези пари? Има много акции на кмета на Северен ,но таз част е забравена, както и много други",  коментира читателката ни. 

Преди седмица показахме как хора от въпросния район са били принудени да разбиват с кирки леда, за да излязат от домовете си.

След сигнала ни, седмица по-късно пясък бе разпръснат по уличките около гара Филипово.

Проблемът с дълбоките коловози обаче още е актуален.

Пловдивчани се страхуват обаче и какво ще се покаже след стопяването на леда, защото от сега на места са се появили дълбоки дупки.

Надеждата обаче умира последна. Хората се надяват и на тяхната улица да огрее слънце или по-точно да се появят служители на районната администрация и Чистота.