"Бъди глас, не ехо!" Това е последният пост, който 25-годишният Николай Детелинов е публикувал във фейсбук профила си, преди снощи да бъде арестуван за безразборна стрелба в центъра на Пловдив. Младият охранител изпразни три пълнителя, стреляйки пиян от терасата на апартамента. "Гласът" му очевидно бе чут и след множество сигнали на граждани на тел. 112, той бе отведен с белезници, а оръжието му бе конфискувано. 

Детелинов е родом от Смолян, работи като охранител, а профилът му в социалната мрежа показва типичния квартален батка. Напомпани мускули с татуси, снимки на лъскави коли, статуси от рода на "Защо станахме престъпници? Защото мразим да работим и обичаме парите!", обилно гарнирани с чалга парчета. /То при това напрежение всъщност е напълно нормално да изстреляш един- два пълнителя, за да отпуснеш нервите/. 

На една от снимките Николай позира с бившия полицай от Пето районно Йордан  Пацев, който бе осъден на 10 години затвор. Той и баща му Петър Пацев бяха осъдени за убийство на ром клошар. Клошарят Камен Щерев бе пребит до смърт на 7 април 2013-та на метри от мястото на стрелбата. Двамата са съседи.

Още по темата четете ТУК!