Арктическият студ, който скова Пловдив вчера, очевидно е подплашил и местните бандити. През изминалото денонощие на територията на областта са регистрирани САМО 2 престъпления. Миналата нощ живакът падна до -18 градуса и престъпниците, които обикновено са доста активни през уикендите, са излезли принудително в "дървена" ваканция. Тежката пътна обстановка и непочистените квартални улици вероятно също спират бандитите, тъй като не е ясно дали ще могат да се измъкнат бързо от местопрестъплението или ще бъдат заловени от полицията, докато колата им боксува на леда. 

Минусовите температури не са изплашили единствено обирджиите, набелязали павилионите на "Аладин Фуудс" в ЖР "Тракия". През нощта те са разбирли офисите на компанията и са изнесли касата с оборота. По първоначални данни в нея е имало 3 100 лева. Полицията издирва престъпниците. 

Извършителят на второто престъпления обаче е задържан на място. 60- годишен мъж е бил заловен да управлява москвича си в Раковски с 1,25 промила алкохол в кръвта. Той е в ареста и ще бъде съден по бързото производство.