Пловдив в момента е един от най-студените градове в страната! Градът буквално се скова от студ, термометърът падна до минус 17 градуса и всичко живо се изпокри. По улиците тук-там се вижда човек, само прекалено съвестни кучкари се забелязват по алеи и площадки. Още по-рано сутринта гъста мъгла налази града и затрудни тези, на които им се налагаше да шофират. Пловдивчани, които използват слънчевите лъчи, за да си топлят вода, се оплакаха, че соларните им бойлери са замръзнали. Кучи студ!

През деня ще бъде почти тихо, с променлива облачност, а максималната температура ще достигне до 0 градуса, сочи справка в sinoptik.bg. Въпреки това и за Пловдив, и за още 21 области на страната за днес е обявен жълт код за опасно студено време, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, София-град, София-област, Кюстендил, Перник, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол.

През деня над Източна България ще бъде предимно облачно, над Западна - с повече слънчеви часове, но преди обяд на много места в равините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса, на местата, където през нощта ще остане ясно, и по-ниски, а максималните - предимно между минус 4 и 1 градуса.Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще бъде по-високо от средното за януари.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра минус 1 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха: 2-4 градуса. Температурата на морската вода е 2-4 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Ето такъв беше Пловдив рано-рано сутринта:

И такъв е в момента: