TrafficNews.bg изпрати 2016 година като най-четения пловдивски сайт за изминалия месец декември. Това става ясно от месечната статистика на най-престижната онлайн аналитична агенция у нас „Гемиус”.

Данните за месеца показват, че през декември са ни посетили 279 277 души, като 186 995 са влезли през мобилно устройство, а през компютър 142 408, а с таблет 25 363 потребители  (сборът се разминава, тъй като „Гемиус“ отчита влизащите през различни устройства потребители, но ползващи един акаунт). Данните са за уникални посещения.

Двата други пловдивски водещи сайта са след TrafficNews.bg – сайтът Пловдив 24  – 274 986, а на трето място е Марица - с 250 857 месечни уникални посещения.

TrafficNews.bg е единственият от трите сайта, в който посещенията през мобилно устройство са повече от персонални компютри.

Друга интересна статистика, която дават от „Гемиус“ е средната продължителност на импресията. И тук TreafficNews.bg е челно място, в сравнение с другите два водещи пловдивски сайта. Това показва, че не използваме „хватки“, които да карат потребителите ни да кликат, за да трупаме импресии. Залагаме и изцяло на посещения от новинарско съдържание, основната част от него са авторски новини, видео репортажи и новинарски емисии. 

В края на месеца медията ни пусна и изцяло нова визия на сайта, чийто дизайн е респонд и улеснява потребителите. Сайтът изцяло се съобразява с модела на устройството – независимо от марката и големината на екрана, като го прави лесен за четене и сърфиране.

За да няма спекулации, ето и официалните данни на „Гемиус”: