Пенка Калинкова и приятели, със съдействието на Държавна опера Пловдив, oрганизират благотворителен концерт за Албена. Събраните средства ще помогнат на 38-годишната майка на две малки деца, която се бори със сложно и тежко онкологическо заболяване. Концертът ще се проведе на 28 януари от 17 часа в Дома на културата „Борис Христов”, съобщава PlovdivTime.bg.  

В концерта участват солистите на Държавна опера Пловдив Михаил Пулиев, Елена Чавдарова, Светлана Иванова, Евгений Арабаджиев, Валерия Мирчева. Зад пианото ще бъдат Зарина Гетоева, Николай Маринов и Георги Чиколов - ученици от класа по пиано на Светлана Косева.

В благотворителната проява ще участват и клавирно трио „Пълдин” в състав Николай Маринов-пиано, Стефан Хубенов – цигулка, и Зиад Касем - виолончело, под ръководството на Детелина Маринкева, НУМТИ „Добрин Петков”, Мъжки хор „Стефка Благоева” с диригент Кирил Търпов, на пианото Юлия Петрова. Ще бъде изигран и фрагмент от спектакъла „Изгубени в Шекспир” – реж. Ивана Папазова, Стоян Сърданов. Ще пее и хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева.