Пловдивската полицията приключи 2016-а година без нито едно неразкрито убийство, станало през годината. Убиецът на Димитър Стоянов- Лудия, който беше разстрелян на 14 януари 2015 година, обаче все още е на свобода. Днес се навършват две години от датата, на която пловдивчанинът бе убит пред дома си. Килърът го причака пред кооперацията му в парк „Лаута“ и стреля по него с ловна пушка 12-ти калибър. Стоянов издъхна на път за болницата.

Близки на Лудия публикуваха трогателни думи в групата, създадена в негова памет. „Времето минава, а с него мечтите отлитат! Душите, сломени от злоба "човешка". Сълзите не спират от очите се леят, а споменът жив е, но сърцата ни плачат”, пише Елена Стоянова. Месец след стрелбата, бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви :“Знаем всичко за убийството на Димитър Стоянов. В Пловдив нещата за нас са ясни“ заяви ченге №1 на брифинг в София.

Знанието обаче явно не е било свързано с конкретни доказателства, защото на този етап няма нито заподозрени, нито задържани за разстрела. Сценариите варираха от контрабанда на спирт, през наркотици, посредничество при контрабанда на цигари до поръчка от голям длъжник, на когото ММА боецът бил дал пари на лихва през заложната си къща. Нито една от лансираните версии обаче не бе потвърдена официално. Единственото сигурно е, че килърът не е бил сам, а след това той и съучастникът му са опожарили автомобила, с който са пристигнали в Пловдив.