Кметът на район "Северен" явно е забравил за съществуването на Общинска детска ясла "Дребосъчета". Поне така смятат майките, чиито деца я посещават. И които бутат колички и водят отрочетата си, маневрирайки върху лед, купчини сняг и истинска пързалка. А децата са от 10-месечни до 3-годишни...

"Откакто в Пловдив падна първият сняг, достъпът до детското заведение е направо невъзможен. Снегорин не е минавал, вътрешната улица, която е основна за влизане с автомобил, не е опесъчавана, осолявана - има два пръста лед, а отгоре новият сняг, който наваля тези дни. Представете си вие как се придвижваме дотам, ние, родителите, било то пеш или с автомобил."

Това разказаха майките на дребосъците от "Дребосъчета" пред TrafficNews.bg и зададоха чрез нас своя въпрос към ръководството район "Северен": "Какво чакате, да стане някоя беля, някой да падне да си счупи нещо и тогава да се сетите за съществуването ни ли?

Снимките, които ще видите по-долу, са достатъчни красноречиви. Наясно сме, че почистването на вътрешнокварталните улици до днес не беше приоритетно за екипите на фирма "Чистота". Както сме наясно и че почти всички малки улици в града са труднодостъпни заради натрупалия сняг и лед. И все пак има места, за които задължително трябва да се мисли по-отрано и по-отговорно. Със сигурност това са местата, по които се движат майки с колички и малки деца. Не може да не го знаят управниците на Пловдив, нали?