Шофьор на автобус в Пловдив подминава спирки, крещи на пътниците

Пътуващи по линия 4 не успяха да слязат
Шофьор на автобус в Пловдив подминава спирки, крещи на пътниците

Пореден сигнал за неприятна случка в градския транспорт в Пловдив ни изпрати читателка на TrafficNews.bg. Тя се разиграла в автобус, пътуващ по №4. Жената се качила в него около 12:20 от спирката до ПУ. 

„Едно момиче съвсем учтиво попита кондуктора дали спират на спирката пред езиковите гимназии, при което той сопнато каза, че ¨ако станеш, може и да спре¨ и спирката я подминаха, както се казва, като малка гара”, разказва читателката ни.

„Както и да е, момичето слезе на следващата спирка и след това идва ред на моята (спирката на Захарна фабрика). Още след като минахме спирката на стадион Марица, аз и едно момче станахме и зачакахме до средната врата. Шофьорът ни погледна в огледалата и явно прецени, че за двама души не си струва да спира и си продължи, при което момчето му каза нещо и шофьорът спря доста след спирката”, допълва жената. 

„И всеки, който днес е минавал по булевард „България”, знае, че след спирката има възвишение, което е високо около метър и е заснежено. Или трябва да се катериш като планинска коза, за да стигнеш тротоара, или оставаш на улицата при колите”, обяснява читателката ни.

 „Момчето слезе, но аз прецених, че не искам да правя опити да се катеря и да падам в снега, затова не слязох и просто реших да изчакам и да сляза на спирката на Практикер. При което кондукторът започва да ми крещи, че точно така съм била пречела и защо не съм слязла. Питам го къде да сляза, след като те подминаха спирката? Той си измърмори нещо под носа, но така и не ми даде смислен отговор”, завършва разказа си тя.

„Та явно вече е забранено да седим прави в близост до вратите, защото може да им се наложи да спират на спирките... Колко глупаво от моя страна да не се сетя по-рано”, обяснява пловдивчанката.


Вашият коментар през Trafficnews.bg

Теодор 10:24, 11.01.2017

Аз да се кача на рейс и да ми подмине спирката - рейса ще е потрошен барабар с шофьора + кондуктора/ката. Аз ще им ... номерата. Да видят те ще подминават ли спирки или няма. Ортопедията ще бъде препълнена с такива измекяри кат шофьорите от Градски Транспорт!

Нона 08:57, 11.01.2017

Това не е единствен случай при градския транспорт в Пловдив. Това ти е постоянно явление. Особено в часовете 17:00-18:30, точно времето в което работещите се прибират. Малко стана работата като при маршрутките- трябва да подвикнеш, та да спре. Няма да коментирам и отношението на шофьори и кондуктори-разговорите, коментарите и "псувните" по пътниците. Това е друга тема.

Коментари

Вашият коментар през Facebook