Задава се 24 часа снеговалеж в Пловдив, чакат нови 15 сантиметра сняг

Свикват Кризисния щаб
Задава се 24 часа снеговалеж в Пловдив, чакат нови 15 сантиметра сняг

Нов 24-часов снеговалеж се очаква да започне тази вечер в Пловдив, съобщи шефът на "Чистота" Иван Стоянов, позовавйки се на прогнозите, които изпращат от НИМХ на БАН. Новата снежна покривка, която ще натрупа, ще бъде около 15 сантиметра, като след това температурите отново рязко ще паднат.

Поради това днес се свиква Кризисният щаб, за да се набележат мерки за почистване на града. След последния сняг всички големи булеварди са почистени до асфалт, като в момента снегорините обработват вътрешнокварталните улици. Проблем се оказват паркирали коли, които не позволяват на тежката техника да почисти леда от улиците. 

Друго затруднение при почистването на града е и силният вятър, който отново навява сняг върху изчистените тротоари. След последния снеговалеж са изсипани 1000 тона сол и 3 700 тона калциев хлорид. Тротоарните площи са обработени с пясъчна смес, за да има сцепление. 

Очаквайте подробности!

TrafficNews.bg


Вашият коментар през Trafficnews.bg

Данъкоплатец 21:50, 09.01.2017

Като няма паркинги,ще има коли по улиците.И това не пречи да се разхвърля смес поне.Стига оправдания.Пак гражданите са Ви виновни.Всеки собственик на автомобил на улицата си е платил данъците,и своите и на автомобила....Полага ли му се паркомясто?!?!

Даритков 12:23, 09.01.2017

Спокойно, няма да има валежи повече - средата на седмицата започва стремглаво затопляне.Метеоролозите от Н.И.М.Х. пак ще излъжат!

Коментари

Вашият коментар през Facebook