Три снегорина чистят и в трите ленти на АМ „Тракия” между София и Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg. Зад тях вече са се образували километрични опашки, като колите не могат да вдигнат повече от 30-40 км/ч. Камион пък се е обърнал в канавката на около 30 км след София, който не затруднява движението.

Снегът в София започна да се усилва, като пътищата там вече са заснежени, а снегорини и машини започнаха да ги обраб   отват.  В Пловдив се очаква да завали дъжд,  а след полунощ да го обърне в сняг. Снеговалежът ще продължи до вечерта в петък, а покривката може да достигне до 20 см. За областта все още е валиден жълт код за силен снеговалеж и поледици.  

„Навсякъде работи почистващата техника, обработва се. Очакваме спадане на температурите. Извършват се действията по подготовката. Към момента няма затворени пътища.Очакваме снеговалежът да не спре до 17.00 часа утре. Техниката няма да спира да работи. Предвид, че искаме да осигурим и обезпечим, продължаваме да работим“, обясни Лиляна Павлова.


По думите й се извършва само временно ограничаване на движението за тежкотоварни превозни средства. „Може да се наложи затварянето на третокласната пътна мрежа поетапно“, добави тя.

 

 

TrafficNews.bg