Заповед, с която се въвежда ваканция утре и вдругиден във всички училища в страната е разписала вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева, твръди "24 часа".

Извънредната почивка е заради грипната вълна, която вече тръгна в някои области.

Припомняме, че грипна ваканция бе обявена в Пловдив, Карлово и  Кричим. С това постановление обаче ваканцията ще се удължи и в другите 15 общини в Пловдив.

Оперативен щаб ще реши дали да има дървена ваканция в Пловдив, съобщи зам-кметът по образование в Общината Стефан Стоянов, цитиран от Дарик. Дали обаче школата в общината ще останат затворени и в първите дни на следващата седмица след удължената заради грипа ваканция, ще стане ясно към края на седмицата, подчерта още Стоянов.

Очакванията за дървена ваканция са във връзка във връзка с прогнозните през следващите дни силни снеговалежи и минимални температури, стигащи до -20 градуса. Припомняме, че в първата седмица на януари зимата ще се завърне с пълна сила - със силен североизточен вятър, снеговалежи, виелици и снегонавявания. 

Всичко ще започне още утре, ще се развие в петък и отчасти в събота и ще затихва в неделя и понеделник. Температурите ще са отрицателни дори през деня, а в сутрешните часове в петък, събота, неделя и понеделник ще се понижават, като в неделя и понеделник сутринта ще са до минус 17, минус 20 градуса. От вторник ще настъпи повишение, но главно на минималните температури.

Като се има предвид, че класните стаи няма да са били отоплявани доста време, логично е при такива температури да се обяви дървена ваканция. Но... какво ще се реши за Пловдив, ще разберем в края на седмицата.

TrafficNews.bg