Имаме чувството, че тези таксита, по-популярни като копърки, са исторически! Вече 10 години те се подвизават из цял Пловдив и никой не си мърда пръста това безобразие да спре. Жертвите им обикновено са гости на града, възрастни хора покрай болниците или млади пловдивчани, обикновено ученици.

Този път обаче „жертвата” не е паднала в капана, защото според пловдивчанина поисканите 8 лева за един километър въпросният таксиджия просто не ги е получил. И ако се съди по коментарите под поста, водачът на жълтото возило направо трябва да е щастлив, че се е отървал без бой…

Абсолютно сме наясно, че според съществуващите правила тези таксита могат да бъдат санкционирани единствено за подвеждаща реклама - като имитация на номер на друга фирма. Защото такова животно като номер 6199 няма! Опитайте се да го наберете – няма кой да ви отговори. Както сме наясно, че наглостта и лакомията на някои може да стигне дотам, че да поискат не 8 лева за километър, а 80 - стига да е "законно" обявено където трябва.

Само че само ние ли сме наясно, че това може да е законно, но е абсолютно неморално и ненормално?

А иначе въпросната копърка и снощи дебнеше пред мол Пловдив. И ще продължава да дебне...

TrafficNews.bg