Нощен клуб Reina е бил нападнат в Истанбул в самото начало на 2017г., съобщи турската телевизия NTV.  Има 39 убити при стрелбата. Сред жертвите има най-малко 16 чужденци, стана ясно от думите на турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Към момента са идентифицирани 21 от загиналите. Други 69 души са настанени в болница с различни наранявания.

В клуба е имало околд 800 души, а съобщението по полицейските радиостанции за атаката е било разспространено в 1:15 часа.

При атаката има загинал и полицай.

В момента на нападението в клуба е имало близо 800 души. 

По последна информация, съобщена от министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, нападателят все още се издирва. 

Няма данни при атаката да са пострадали български граждани, съобщава БНР.

Това е поредното терористично нападение в Турция от последната година. Отговорността за предишните си поделиха кюрдски екстремисти и джихадистите от "Ислямска държава". След многобройни предупреждения властите мобилизираха над 17 хиляди полицаи само в Истанбул, но не успяха да спрат снощната атака, припомня Блиц.

Американският президент Барак Обама, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и други световни лидери изразиха съболезнования към турския народ и предложиха подкрепа на правителството на Турция да се справи с извършителите на нападението.

По повод атентата, ръководителят на външната политика на ЕС Федерика Могерини написа, че "2017-та започва с нападение в #Istanbul. Нашите мисли са с жертвите и техните близки. Ние продължаваме да работим, за да предотвратяваме подобни трагедии."

TrafficNews.bg