Непоносима смрад на изгорели найлони и пластмаси се носи всяка сутрин от будка на общинското предприятие „Чистота” в квартал Христо Смирненски, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

Червеният павилион, който се намира на улица „Генерал Колев” 17, е сборен пункт на метачките от общинското предприятие, преди да тръгнат да чистят по районите си. Естествено, жените палят печка, за да се стоплят в студените декемврийски дни, в нея обаче изгарят всичко, до което се докопат около близките контейнери за смет.

„Нямам нищо против жените. Те са по цял ден в студа и чистят града, проблемът обаче е, че всяка сутрин кварталът буквално се обгазява с вредни емисии. Вонята е непоносима в близките блокове. Ако началниците на жените осигурят достатъчно дърва за огрев, вероятно няма да има нужда да изгарят найлоновите торбички и всички отпадъци, които „стават за горене”, пише нашият читател.

Пловдив е един от градовете с най-мръсен въздух, а една от основните причини е отопляването с неясни „горивни” или силно замърсяващи твърди горива. Когато пък това се прави от общинското предприятие, което отговаря за чистота на града… Е, абсурдно е! 

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg