Двама пловдивчани са задържани за побой над младеж на автогара "Юг". Оказва се че момчетата са стари познайници на полицията. 

Георги Иванов и Христо Вълков са фенове на пловдивския клуб Локомотив. На оживеното място в деня след Коледа, те са нападнали момчето, мислейки, че е емигрант. Ритали го и го блъскали с юмруци. Нанесли са му множество удари с юмруци и ритници в областта на главата и тялото. 

След побоя двамата избягали - Димитър Спиров е откаран в Спешното на УМБАЛ "Свети Георги", където веднага му е оказана първа помощ.

След инцидента Вълков е задържан, а ден по-късно и Георги Иванов, научи TrafficNews.bg.

Оказва се, че агресията е започнала още в автобус, пътуващ от Банско към Пловдив. Групата младежи са започнали да обиждат и псуват Спиров.

През цялото пътуване го наричали с грозни епитети, а когато слезли на Автогара „Юг” в Пловдив, налетели да го бият, пише блиц. 

Това е третата подобна проява на Георги Иванов за по-малко от година. Той е един от петимата осъдени за побоя над Румен Койчев – син на пловдивска журналистка.

Миналата година Койчев бе нападнат от шестима младежи от агитката на Локото. 

За това престъпление Георги Иванов и още петима негови авери получиха наскоро условни присъди. Сега обаче Иванов най- вероятно ще получи реална присъда, тъй като е нарушил изпитателния срок.

TrafficNews.bg