Силен сняг заваля в Пловдив и в региона преди минути. Снежинките вече са покрили автомобили, а до сутринта се очаква да се образува и снежна покривка.

Синоптиците вещаят тридневен снеговалеж да обхване страната. В Пловдив през нощта облачността ще е значителна, а снегът ще продължи да вали до сутринта. В петък през нощта снегът ще се върне и ще продължи да вали до вечерта в събота.

Утре през деня времето ще бъде с променлива облачност. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. С него ще нахлува и студен въздух. Минималните температури ще бъдат между -4 и 1 градуса. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 0 и 5 градуса. 

В зимните курорти до Пловдив - Чепеларе и Пампорово също се очаква тридневен снеговалеж, но там валежът ще бъде по-обилен. 

В Ловешко снеговалежът започна привечер. Там има навявания и закъсали автомобили и тирове.

Заради снега, тир с полска регистрация вися от най-високия виадукт на магистрала "Хемус" между първия и втория тунел в посока София-Варна в продължение на няколко часа.

Влекач издърпа камиона обратно на платното. Пожарникари са обезопасили района около инцидента.

Междувременно от АПИ съобщиха за временни ограничения в движението по редица пътища заради силния снеговалеж и снегопочистване. Ограничено е движението на МПС-та над 12 т в участъка София-Ябланица по автомагистрала „Хемус“ в посока Варна и посока Ловеч. Ограничението важи и за пътищата Пирдоп-Долно Камарци, Рибарица-Шипково в област Ловеч, както и по пътищата Девин-Михалково и Батак-Доспат.

снимка: Ваня Туфкова

TrafficNews.bg