Таксиметров шофьор избра по-нетрадиционен начин да покаже недоволството си от общинската управа в Пловдив, видя репортер на TrafficNews.bg. Целият му автомобил днес бе нашарен с най-различни надписи. "Няма да сме роби на Тотев" покрива цялата задна страна на таксито. Именно срещу кмета на Пловдив е насочено недоволството на таксиметровите шофьори, след като той предложи данък "такси" в града да бъде 750 лева - сума, която според водачи и превозвачи е твърде висока.

"България над всичко", "ЧНГ 750 лв." и "Протест 2017 г." допълват протестната украса на таксиметровия автомобил. Друг водач пък бе окичил своята кола с трибагреник. 

Около 40 души - превозвачи и шофьори, се събраха днес пред сградата на Община Пловдив на втори протест срещу данъка. Оказа се обаче, че няма с кого да се срещнат, тъй като кметът Тотев си бил тръгнал час по-рано. Миналата седмица таксиметровите шофьори направиха протестно шествие през града, но и то не доведе до успех на каузата им.

От бранша съобщават, че много водачи вече са продали автомобилите си и се отказват от професията. Имало опасност и от повишаване на цените за клиентите, ако данъкът остане със сегашния си размер.

Вижте ВИДЕО от протеста:

 Кметът Тотев чакал шофьорите до 13:00 ч., след което си тръгнал - четете ТУК

TrafficNews.bg