Коледа е все по-близо, а празничната атмосфера постепенно завладява улиците на града, прозорците на домовете и витрините на магазините. Има едно място в Пловдив обаче, което може тотално да промени облика си според повода. Разбира се, че става дума за арт квартала на града - Капана.

Коледният базар "Светла Коледа в Капана" завладя уличките там. Базарът стартира на 20 декември и ще продължи до 26-ти. Малки къщички посрещнаха най-различни фирми и занаятчии, които да покажат своите стоки и произведения. Който стъпи на паветата на широкото, където е поставена едната коледна елха, може бързо да се замае от греяното вино и да се изгуби по улиците на Капана, защото там има какво ли не.

Ръчно изработени бижута, свещи, дрехи, сладкиши, лъжици, скулптори от ковано желязо, ръкавици, подвързии за книги, картички и още дават идеи за подаръци за близки и роднини. Коледният базар стопля не само с още по-оживената атмосфера в Капана, но и с това как показва талантливите българи, които с ръцете си творят уникални произведения. 

Атмосферата е още по-коледна и заради украсата - елхи стоят на централни места из уличките, а на мястото на някогашните знаменца висят красиви гирлянди, напомняйки ни, че празниците чукат на вратата. Трябва просто да им отворим.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg