Якоб Х., който е един от тримата футболни запалянковци, които се гавриха с ученик в Пловдив, е избягал в Германия. Това стана ясно по време на съдебното заседание, предаде репортер на TrafficNews.bg от Съдебната палата. 

Якоб Х. заедно с Димитър Хорозов и Веско Трендафилов трябваше да се изправят пред съда в Пловдив, заради това, че са принудили със сила ученик от Търговската гимназия да целува емблемата на футболен клуб Локомотив Пловдив.

Инцидентът е станал на 29 май 2015 г., когато те все още са били непълнолетни ученици. Тримата обвиняеми накарали друг ученик да целуне емблемата на Локото, която била върху тениската на един от тях. Освен това принудили жертвата си да изтърпи и друго - залепили на челото му стикер, бежов на цвят с черни ленти, и го снимали против волята му.

За всичко това те употребили сила и заплашване. След това направените снимки и видеоклип били разпространени в интернет. 

Делото срещу тримата започна днес, но в отсъствието на Якоб. Той се е укрил в Мюнхен, стана ясно по време на делото. За случая с липсата му е уведомен Интерпол. 

Ако бъдат признати за виновни по повдигнатото им обвинение, запалянковците могат да получат наказание "лишаване от свобода" до 6 години.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg