Над 100 водачи на таксиметрови коли се събраха пред зала „Чайка“ до стадион Пловдив, за да изразят недоволството си от плануваните повишения на данъка за такситата. Все повече и повече коли се присъединяват към колегите си. 

Към момента все още не е решено, кои улици и булеварди водачите на жълти автомобили ще блокират по време на шествието си. Шествието е записано, че ще тръгне покрай  "6 септември", "Цар Борис Трети Обединител", "Мария Луиза", улица "Лев Толстой" и "Христо Ботев" до Централна гара.

Шофьорите предварително се извиняват на своите клиенти от Пловдив и ги молят за разбиране, защото така бранят професията си. 

Плановете са през следващата година данъците за такситата да се повишат и размерът да бъде 750 лева. От бранша обаче настояват горната граница да бъде не повече от 500 лева. В противен случай ще се наложи повишение на тарифите във всички фирми. Това заяви пред репортер на TrafficNews.bg Георги Ряпов. 

Ако от Общината не вземат в предвид исканията им и оставят размера на данъка 750 лева, протестите и блокадите ще продължат и за напред, заканиха се шофьорите. 

Следващата такава ще бъде пред Общината.

Те излязоха и с писмо адресирано до президента, в което са написали исканията си и мотивите за тях. 

Шофьорите ще направят няколко обиколки из града, като се очаква натоварените пътни артерии да бъдат блокирани.

Репортаж от протеста - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

 


Още по темата може да видите ТУК

TrafficNews.bg