Почти всички басейни в Пловдив ще отворят до края на седмица, сочи справка на TrafficNews.bg.   Първият плувен комплекс под тепетата вече работи и приема посетители – Аквапарка на „Санкт Петербург” отвори още в понеделник. Там цените са без промяна.

В деня на детето отваря врати и Акваленд в „Тракия”, още утре той ще заработи с всички басейни и атракциони. Плувният комплекс е вдигнал леко цените за посетителите през уикендите. Цената през седмицата ще остане 12 лева, но през събота и неделя тя ще скочи от 15 на 19 лева, като в нея  влизат всички услуги предлагани от комплекса.

През уикенда ще заработят плажовете на „Тримонциум”, SPS и плувния комплекс на 9-ти километър. На плажа край Пловдив цените са с лев по-скъпи, но от ръководството обясниха, че има редица подобрения по комплекса, а шатрите, шезлонгите и чадърите са безплатни.

Все още няма дата за басейн Нептун. Там все още текат ремонти, но се очаква до една седмица да има яснота кога ще отвори съоръжението. Цените също ще станат ясни тогава.

Останалите градски плажове също ще отворят до седмица, а цените ще се движат в рамките от 4 до 10 лв. за възрастни в делничните дни и от 6 до 15 лв. в събота и неделя. Обичайно, децата до 7 години влизат безплатно или ползват 50 % намаление от цената на билета за възрастни.

Басейните в Хисаря почти не са спирали работа. Цените на минералните басейни в луксозния хотел не са променени и остават обичайно около 10 лв. за възрастен през седмицата и 15 лв. през уикенда. Много посетители привлича градският минерален плаж, където обаче сами трябва да си осигурите чадър и шезлонг, ако не искате да се криете под сянката на дърветата

В другия минерален курорт в областта – гр. Баня, утре отварят врати 3-те басейна към Специализираната болница за рехабилитация. Те са детски, за възрастен и с олимпийски размери. Цената на билета за възрастни е 4 лв., за деца до 12 г. 1 лв., а деца до 3 г. влизат безплатно. Другите 2 басейна към частни хотели вече работят, каза кметът на курортното градче Стамен Гешев пред радио Пловдив.

Вече всички басейни в Пловдив и областта са заявили готовност да открият сезона. Навсякъде са назначени спасители и медицински екипи, съобщи Халил Салиев, ръководител на Водноспасителната служба към БЧК. 

Предстои да се сформира комисия, която ще прави периодични проверки на водните съоръжения. Имаме готовност със старта на сезона да започнем проверките, заявиха от Регионалната здравна инспекция.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg