50-годишният сводник Калин Вътев, който в бранша познават като Кристиян, разбил организирания пазар за жива плът под тепетата, коментират в бранша. 

Той бе арестуван на 28 май 2016 г., в  Пловдив около 5 часа сутринта. Заловен е от Криминална полиция,  докато водел проститутки на трима турски бизнесмени.  Уговорената цена за сексуалните услуги започвала от 100 лева. 

Кристиян или Джото, както го наричат, работил дълги години на Слънчев бряг, а през 2009 година се прехвърлил в Пловдив. За него работели предимно момичета, които били зависими от наркотици. След пристигането си под тепетата, той започнал да прави дъмпинг, което довело до рязко падане на цените. "Работеше от 30 до 100 лева. Важното беше да вземе парите. С момичетата дели 50 на 50", разказват хора от бранша. 

През 2011 година той е осъден условно, а след това в рамките на изпитателния срок отново е заловен да сводничи. Излиза от затвора преди няколко месеца и очевидно отново се е захванал със старата си професия. 

Той се държал изключително нагло и агресивно, обикалял заведения и панаирните изложби и раздавал открито визитни картички, с които рекламирал услугите си.

Джото е един от последните сводници в Пловдив, който предлагаше момичета. В края на март при полицейска акция бяха арестувани четирима пловдивски сводници. Антон Пирозов и аверите му - Рангел Карачанов, Владимир Гърков и Христо Георгиев бяха арестувани на 26 март 2016  по обвинениe за сводничество.  

Това, разбира се, не означава, че в града няма платени сексуслуги. На пазара обаче работят предимно т.нар. "шанаджийки" - студентки и масажистки, които работят без посредник. 

Половин   милион  лева е седмичният оборот  от проституция в Пловдив.  

Още за арестите на пловдивските сводници четете ТУК!

TrafficNews.bg