Това е Шарлот, тя е безстопанствена, а всички в квартала около парк Рибница в пловдивския район Северен я познават. В момента млад мъж от района я води на ветринар и я наглежда, докато се възстановява от нападение на питбул.

Пловдивчанинът я намерил преди седмица ранена и безпомощна, а после си спомнил, че предишната вечер, докато бил със собственото си куче на площадката, чул ръмжене и скимтене в парка. Тогава видял роми от Арман махала с две кучета, които се биели.

„Бяха тийнейджъри, 3 - 4 човека с питбул и още едно куче. Помислих си, че и двете кучета са техни, и за това не казах нищо”, разказа любителят на кучета пред TrafficNews.bg.  

На другата сутрин открил ранената Шарлот. Лекува я вече седмица.

„Тя е била вързана за единия крак и пускана на питбула, а може и да не е бил само един. Има рани по главата и следи от завързване по краката. Възстановява се, но все още не може да бяга. Страхувам се за нея и искам някой да я прибере, макар и временно, докато оздравее,” апелира той.

Мъжът не може да я гледа в дома си, тя е била там първите дни от възстановяването си. Отново е на улицата, но не е във форма да се справя сама. Той се притеснява, че кучето ще бъде използвано за същите цели от същите „хора”, които видял преди ден-два да го дразнят, а то да ръмжи срещу тях.

Пловдивчанинът се обръща към читателите на TrafficNews.bg с молба за временен приемен дом или някой да осинови Шарлот.  

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg