Пловдивчанки обявиха награда заради изгубения си багаж. Двете дами Б. Петрова и К. Михайлова решили да прекарат почивните дни в спа хотел във Велинград и на 21 май сутринта потеглили с бус от автогара "Юг". Багажът им бил натоварен в задната част на микробуса на фирма "Меделин", която обслужвала линията до курортния град. Те потеглили в 8.30, но малко преди Пазарджик били настигнати от камион, чийто шофьор им дал знак, че задната врата на буса е отворена и от нея са паднали няколко пътни чанти.

"Спряхме и установихме, че липсват две от пътните ни чанти и един сак. Върнахме се почти до Пловдив, но така и не ги открихме. После се обадихме в полицията", разказа Петрова пред TrafficNews.bg. И за двете пловдивчанки загубата на багажа била голям шок, тъй като те се оказали в петзвездния хотел, в който имали резервация, само с дрехите на гърба си. "Изключително неприятна ситуация", коментира Петрова. От "Меделин" са обещали да изплатят обезщетение на пътниците с изгубен багаж, но дамите не вярват, че то ще покрие загубите им. 

"Дано някой да е намерил багажа и да ни го върне. Ще му дадем възнаграждение.  Надявам се през вашия сайт информацията да стигне до повече хора и да ни върнат вещите" каза Петрова. 

Ако някой има информация за изгубения багаж, може да се обади на телефони: 0878 69 30 80 и 0888218210

TrafficNews.bg