В четвъртък Пловдивският апелативен съд ще реши дали да промени мярката за неотклонение на 66-годишната Иванка Ройдова от Брани поле. Жената беше задържана миналата седмица по обвинение, че е поръчала убийството на брат си Стойчо, сина му Георги и още четирима техни роднини заради наследство от 4,5 милиона долара, завещано от баща им.

„Майка ми има сестра, която е в Америка, тя също има роднини, нали ако нещо се случи с вуйчо ми, който живее в съседната къща първо ще заподозрат моята майка. Тя не е способна да направи подобно нещо и ще докажем, че е била натопена”, заяви пред TrafficNews.bg дъщерята на Иванка – Жана.

Тя предостави снимки, на които се виждат трите деца на имигранта-милионер преди да почине. Снимката по-горе е от посещението на децата му в болница, в която се е лекувал. От ляво надясно са Иванка, брат й Стойчо и сестра й Анна, която живее в САЩ.

„Целят да лишат майка ми от наследство, защото като обявят, че е готвила убийство на роднини и ако това се докаже, тя ще бъде лишена”, заяви още Жана Ройдова.

Тя не е съгласна и с твърденията на роднините й, че майка й никога не е работила и че била заминала за САЩ, за да бъде издържана от баща й.

„Майка ми над 2 години работеше като супервайзър в хотел в САЩ. После се прибра в България заради мен, защото се омъжих. Дълги години работеше в пловдивския хотел „Тримонциум”. Тя е честна, работлива и е изкарвала парите си с труд”, твърди още Жана Ройдова.

Думите й се потвърждават и от получените грамоти и сертификати от работните й места.

Снимка от сватбата на Жана - Иванка с баща си:

На сватбата на Жана в пловдивския хотел Тримонциум е присъствал дори покойният вече бивш председател на Народното събрание Йордан Соколов. 

Хотелът в САЩ, в който Иванка е работила:

„Дядо обичаше мама, изпращаше й картички от круизи и екскурзии, на които пътуваше. На тях пишеше, че съжалява, че се е върнала в България, а не е останала при него. Тяхната връзка беше силна”, казва още Жана Ройдова.

Дъщерята на Иванка - Жана твърди още, че умишлено са били подменени документи, за да може майка й да не получи полагащата й се част от наследството. Тя прави консултации с адвокати, за да докаже правотата на Иванка. 

Какво още разказа Жана Ройдова – вижте във видеото на TNS.bg:

Какво разказват сочените за мишени – вижте във видеото по-долу:


TNS.bg