Кошмарна е гледката на 122-ия км на Автомагистрала "Тракия", където рано тази сутрин стана тежка катастрофа между два ТИР-а, отнела живота на единия шофьор. Намясто е загинал 52-годишен софиянец. Ударът е бил изключително силен - и двата ТИР-а са смачкани до неузнаваемост. Най-вероятно причината е или неправилно изпреварване от страна на загиналия шофьор, или рязко спиране на водача пред него, вследствие на което той е връхлетял върху задната му част. 

Полицията отбива движението на 119-ия км - преди Радиново, и двете платна на магистралата в посока Бургас са затворени. Единият ТИР е натоварен с цитруси, другият - с безалкохолни напитки. Водачът - роден през 1963 г., е загинал намясто. "Образувано е досъдебно производство, водачът е загинал намясто, а първият е задържан за 24 часа", заяви пред TNS.bg Георги Илиев - началник на магистрална полиция.

Предполага се, че движението по магистралата в посока Бургас ще бъде затворено за още няколко часа.

Оказа се, че не картофи са разпилени от страшния удар между двата тира, а кивита и ананаси. В момента чевръсти мъжаги, очевидно любители на екзотичните плодове, се нахвърлиха върху тях с неистова стръв. Цели кашони изчезват с бързината на мълния пред погледите на нашия репортер. 

"Няма данни за алкохол от страна на другия водач, на 60 години от петричкото село Скрът. Очаква се движението в района на местопроизшествието да бъде преустановено за няколко часа до приключване на огледите и претоварване на превозваната стока.", съобщиха от МВР-Пловдив.

Служители на пловдивския сектор “Престъпления по пътищата” насочват автомобилите по обходен маршрут от 118-ти километър до 126-ти километър на АМ “Тракия”, през Голямоконарско шосе в Пловдив. Продължава работата по изясняване на причините за тежката катастрофа. 


Още новини ТУК

TNS.bg