Маленко Галев - Малено даде интервю за TNS.bg, в което представи своята гледна точка за разнобоя в мотобратството на Пловдив. Дългогодишният лидер на рокерите под тепетата разказа какво всъщност се е случило при мелето в Стара Загора.

Според Малено на 22 март не е бил открит мотосезона, тъй като това се е случило два дни по-рано. Вчерашният поход към Бачково пък бил ползван от самозванци с измама, тъй като датата е била регистрирана в официалния календар на Националната асоциация на мото клубовете от Вагабонтс, а не Вагабонти.

Колко клуба Vagabond‘s има сега ?

Клубът е само един - нашия! По утъпкана пътека много лесно се ходи… Всички, които се представят за ръководители на Vagabond‘s, са селяни и самозванци, а останалите са подведени от тях.

Кого визирате ?

Тоя Капитана и ‘сички селяни около него.

Те твърдят обратното. Преди повече от година обявиха, че вие сте изключен и Иван Капитана е новият председател на клуба.

Вагабондс е юридическо дружество, регистрирано през 1993 година от Марин Кушев. (б. ред.: виж снимките долу) Той ми е дал да въртя всички неща. Аз съм почетен председател, ей, това е до живот! Това, дето му викате преврат, е дело на двама - трима интриганти, които се опитват да разбият братството. 

То си има начин за изключване на членове, има си правилник. Eто, (вади папка  и показва документ от Общо събрание на клуба на 27.02.2016  за изключване на членове и започва да чете) Христо Станджиков – Ключара, Николай Колев-Тапата, Димитър Тонев – Дебелия,  Ивайло Петров – Тюлена. Всички са отстранени за присвояване на клубна собственост и злословия. Освободени са Николай Русенов, Атанас Енчев и Запрян Петелов. Това са бивши полицаи! В цял свят не ги приемат такива! Сега половината от тия са в ръководството на менте клуба и днес организират откриване. (Бел. ред.: Изброените присъстваха на откриването на сезона на 22 март. Репортаж може да видите тук.)   

Какво се случи тогава във вторник на 22 март ?

Това не е откриване! Мотосезонът го открихме в неделя на 20 март. Тогава присъстваха хората, които над 25 години са в клуба: Явор Опълченски, Марин Кушев - председател, Красимир Петев, аз-почетен председател, Светльо Петев, Мелик Джамджиян, Орлето, Мишо Драмата, Груди, Асен Белята, Георги Вангелов-Акулата, Петър Балинков и десетки други. Може да сме били 90-100 човека, ама всички са от началото. (Бел. ред.: репортаж от събитието може да видите тук)

Участниците в откриването на Мотосезон 2016 пред Бачковския манастир на 20 март.

Традицията е повече от 20 години, в началото на месец март, подаваме заявление в Общината. Тази година го внесохме на първи март, но тогава ни отговориха, че дата 22 март е заета още преди месец от нашия клуб. Виждате ли как тези самозванци ни използват?!

Как ви използват, обяснете ?

Това са група от хора, които са търсили прилика в името и са се кръстили Вагабонти. А не както се казва най-стария мото клуб у нас. Ние сме Vagabond‘s MC – създаден и регистриран преди повече от 25 години. Имам всички документи, ето ги (показва пак папката с решения и регистри). Само руснаците от Нощни вълци са по-стари с една година от нас… Така че сме даже най-старият в Източна Европа.

Вас какво ви притеснява в това че някакви хора са си направили клуб ?

Да си правят каквото искат, хъм Ама да не използват наш’те клубни знаци и наш’то име.

Доколкото разбирам не става дума за едно и също име.

Те са регистрирани на 27 януари 2015-а като Вагабонти. ‘Щот Вагабондс е заето, ама те го изписват на английски и става подобно. На всичко отгоре изпращат писма от името на Вагабондс и покани изпращат, на други клубове, на общината. И така ги заблуждават, че ние сме организатори на събитието. И още, върху якетата си слагат наш’те клубни знаци,  а те са си запазени и патентовани!

Имате вътрешен етичен кодекс, какво казва той за такива случаи ?  

Даже, съгласно правилника на Националната асоциация на клубовете, те нямат право да обявяват събор, който не е съобразен с Календара на асоциацията. Фактически те сега използваха националната дата за откриване без да имат право на това, защото са нов клуб.

В тази връзка, като стана дума за Националната асоциация, какво се случи на събранието в Стара Загора ? Биха ли ви ?

На конференцията тогава ние отивахме, за да покажем документи (б.ред.: вижте снимките в края на интервюто) и да докажем кой е крив и кой е прав. Обаче попадаме още на улицата на хора, приближени до новия самозванец (б.ред. – говори за Иван Капитана). Имаше побой, имаше телесни повреди. Има грабеж - откраднаха три елека, после върнаха два в полицията. Има откраднати 3 чифта маркови очила за стотици левове, злато, сребро, повече от 3000 лева и така нататък. Според мен тия бяха едни хора събрани от кол и въже.

Какво искате да кажете ?

Ми, извикани нарочно да ни пазят, да не влезем вътре в залата. На улицата ни чакаха. Тези даже нямат и мотори. Виж сега, то и ние не сме розови (усмихва се), ама ние никога на сме крали!

Подали сме всички необходими жалби по тоя случай. Сега чакаме компетентните органи да си свършат работата.

А ако компетентните органи не си свършат работата какво ще стане, да очакваме ли саморазправа ?

Ха –ха –ха (смее се с глас). Верно, че на времето имаше въпроси дето се решаваха и по тоя начин. Ама всичко беше по мъжки в честен бой. Ние никога не сме действали по тоя начин, като мишки, както правят тея самозванци. Времето ще покаже.

Какво правите, за да защитите клуба ?

Очакваме решение на Патентното ведомство. После ще следват дела за пропуснати ползи и нанесени вреди.

Според вас има ли решение, бихте ли подали ръка ?

Има! Приканваме всички, които искат да са членове на най-стария рокерски клуб в България, да подадат заявления по надлежния ред. Молбите им ще бъдат разгледани на общо събрание.

Справка от ПОС по ФД 2210/1993, показваща регистрацията ЮЛ Пловдивско мото братство Вагабондс, членове на УС

Справка от ПОС по ФД 2210/1993, показваща че последните промени в УС са вписани на 3.10.2006 г.

Заявка за регистрация на марката в Патентното ведомство 

Вносна бележка за платена такса по заявката за регистрация

Документ за платена такса за защитена марка

Заявление до съда за вписване на промени в сдружението от ОС, проведено на 12.02.2016 г., касаещи приет нов устав, промяна на името, избор на УС и други

Протокол от ОС, проведено на 12.02.2016 г.

Протокол от ОС, проведено на 12.02.2016г, стр.2 показва състава на УС:Марин Кушев, Матей Тодоров, Румен Синитчийски, Георги Вагелов и Фолкер Дитер; както и избор на Контролен съвет. 

Новоприетият Устав на сдружението

Още новини ТУК

TNS.bg