Възрастен мъж  е пострадал тежко, след като се подхлъзнал и паднал на леда на паркинга на магазин "Лидъл" в ЖР "Тракия", видя репортер на TNS.bg. Мъжът , който е на 82 години,  е в тежко състояние, от ушите му тече кръв, а хората , които са подали сигнал до 112 вече 25 минути чакат линейка. "Това е безобразие, също като във Враца. Човек може да си отиде за толкова време" възмущават се хората. Трима души са подали сигнал на тел. 112 за произшествието, на място има и полицейски автомобил. 

За съжаление сред множеството няма нито един човек с медицинско образование, който да може да окаже помощ на пострадалия. 

На 25-тата минута пристигна екип на Спешна помощ, който качи раненият човек в линейката и го откара в УМБАЛ "Свети Георги". За малко да се наложи да се вика втора линейка, защото дежурният лекар също падна, докато помагаше носилката да бъде качена в линейката. 

На място пристигна и съпругата на пострадалия пенсионер, която разплакана се качи при него в линейката. 

ВИДЕО от инцидента ТУК

 

Следващите две снимки публикуваме не, защото искаме да показваме снимки с кръв, а защото се надяваме да онагледим какъв е резултата, когато пространствата за пешеходци не са почистени от леда. 

 

 

ВИДЕО от инцидента ТУК

TNS.bg