Пловдивчанин е поредната жертва на таксиметровата мафия, която дебне жертви около МОЛ Пловдив. След като преди новогодишните празници ви разказахме как таксиметровият водач Николай Чучулски тормози и изнудва безнаказано клиентки, сега със сигнал към редакцията се обърна друг потърпевш. Младежът бил с майка си в търговския център и се наложило спешно да се приберат. Хванали първото такси от стоянката пред мола и му дали адрес на ул. "Варна" /зад стадион "Ботев". 

Ето и неговият разказ от първо лице: 

На 16.01.2016г. между 13.00ч. и 13.30ч. с майка ми излезнахме от Mall Plovdiv, бързахме да се придвижим до ул. "Варна"35 А и хванахме първото такси, което видяхме и беше свободно. Закара ни до адреса, но изненадата беше огромна, когато разбрахме за цената на тази услуга - 11.94лв. И може би не бихме се усъмнили в коректността на водача, ако преди това не бяхме отишли отново с такси и сумата, която платихме беше 5.00лв.

На касовата бележка, която си поискахме от водача на второто такси, километрите са 10.778км. Започна да се оправдава с престоя, но той е 3.21мин. или 1.34лв.  На таблото беше написана фирма "Тимотей 2008" ЕООД, 67 кола. Беше оставен и телефон, на който да сигнализираме при нередност, но така и не можахме да се свържем с този номер. Изпращам ви и него - 0893278362. На касовата бележка името на фирмата е друго и телефонът е друг.

Според Google Maps разстоянието от бул. "Копривщица" до ул."Варна" през квартал "Смирненски" /тъй като "Васил Априлов" е затворен/ е точно 5,1 километра. което означава, че сметката би трябвало да малко над 6 лева заедно с престоите по светофарите. 

Читателят заяви, че ще пусне жалба в "Автомобилна администрация", но държи да предупреди хората които се качват на такси от мола, за да не "изгори" още някой. 

 Според хора от бранша край мола работи "бригада" от таксиметрови водачи, които свалят по три кожи от клиента. Някои от тях карат на най- високата тарифа, други имат помпи на апаратите, а трети буквално изнудват жените, направили грешка да се качат при тях. 

В предишния сценарий шофьорът беше качил жена от мола, която поискала да стигне до Понеделник пазара. Вместо в указаната посока обаче, таксиджията поел към ... Коматево. Предлогът бил, че улиците били разкопани. Поискал й 10 лева за "услугата", а после издърпал от ръката й приготвената петарка и я свалил. 

TNS.bg ще продължи случая и ще търси коментар от институциите, които имат отношение към проблема. 

Още за нарушенията на таксиметровите шофьори край МОЛ- а четете ТУК!

TNS.bg