Изродите, които  масово хвърлят отрова в Пловдив, са започнали да го правят и в другите квартали. В същото време продължават случаите на отровени животинки в Кършияка, научи TNS.bg.

В началото на седмицата питбул е бил отровен при обичайната си разходка. Сара е била разхождана покрай река Марица, след което тя и собствениците й са се запътили към клетката срещу магазин Лекси, за да потича без повод. По същия начин, като другите потърпевши животни, тя получава гърчове и за нещастие умира.

Научихме и за още едно куче, отровено в Гагарин. Кучето било разхождано само на синджир и не е било пускано без повод. Ежедневните обиколки са били в района от ул. „Достоевски”, ул. М. „Шатъров”, ул. „Чапаев”, ул. „Ален Мак”, до пазара на ул. „Огражден”. В същия район има две детски градини, училище и детски ясли. Опасността да пострада и някое дете е огромна, защото отровата може да покоси и малчуган. Не става ясно обаче, къде точно е поставена примамката.

Оказва се, че изродът е започнал да трови кучета и в други квартали. TNS.bg научи, че две кучета са били отровени и в квартал Кючук Париж, на площадка в близост до магазин Слънчеви лъчи. Появи се сигнал за още една жертва и в „Тракия”.

Жертвите се оказват не само домашни любимци, но и улични животни, сред които има и палета. Снощи две бездомни кученца са били приети в клиника в тежко състояние, със съмнения за погълната отрова. За съжаление едно от малките не е могло да се пребори и издъхва. Другото все още е с опасност за живота. Лекарите са направили всичко възможно, но явно токсина е прекалено силен.

Собствениците на всички починали кучета все още търсят възмездие. Те са категорични, че няма да спрат да търсят виновника за загубата им. Те искат справедливо наказание, а групата, създадена в подкрепа на инициативата им, всеки ден събира все повече членове.

Много от хората с кучета смятат, че единственият вариант, за да се предпазят е да се слагат намордник.

Ветеринарите съветват при всяко едно съмнение или признак, че животното е погълнало отрова, веднага да се заведе на лекар.

„Не пробвайте самолечение. Токсинът е силен и намесата на лекар е задължителна”, предупреждава доктор Николай Маринков, ветеринар от клиника пред наш репортер.

Възможно е хората да излязат и на протест, ако не се вземат мерки срещу убийците на животни.

Още новини ТУК

TNS.bg