26-годишният Георги Таде е бил зад волана на аудито, което в събота срещу неделя през нощта помля шест автомобила на бул. „Христо Ботев“. Таде, който работи като оператор и диджей, бил с приятели на клуб. След полунощ компанията се разделила и Георги се качил в колата на свой приятел. На бул. „Христо Ботев“ полицейски патрул спрял аудито и дрегерът отчел алкохол в кръвта на водача. Полицаите веднага свалили пияния шофьор. Колата обаче пречела на движението и катаджиите казали на младежа, който пътувал на предната седалка да премести колата до близкия паркинг.  

Георги Таде обаче бил не по-малко пиян от приятеля си, а на всичкото отгоре нямал и книжка. Афектиран от ареста, той настъпил газта и потеглил с мощната кола. Блъснал движещия се пред него фолксваген, който се завъртял и ударил паркираните пред „Спирит“ четири таксита, които чакали клиенти. "Беше голямо меле - навсякъде се търкаляха парчета от брони, всички крещяха. Добре, че нямаше някой пешеходец", разказват очевидци. Таксиметровите автомобили са със сериозни щети, фолксвагенът също. 

При сблъсъка с леки травми са шофьорът на фолксвагена и спътникът му. Дрегерът отчел 1,5 промила алкохол в кръвта на Таде, който е арестуван и прекарал нощта зад решетките. 

Тадé, както го познават приятелите му, е роден в Пазарджик. Той е от смесен брак - майка му е българка, а баща му е с нигерийски произход. Родителите му се запознават в Африка, където майка му е работила в сферата на здравеопазването, а баща му е бил служител в Здравното министерство на Нигерия. Завършил е езикова гимназия и Пловдивския университет. 

Новините от Пловдив и региона на едно място - вижте тук: 

TrafficNewS.bg