Дрон падна и се разби в зрителите на бейзболен мач в Сан Диего, Калифорния. Добрата новина е, че човекът, в когото машинката с 4 перки се ударила, не е пострадал сериозно. Дори коментаторите се шегуваха зад микрофоните: Имаме дрон, който лети над седалките точно в момента, минава зад пейките на "Даймъндбек" на трета база", казва коментаторът. На което партньорът му отговаря: Сигурен съм, че руснаците имат нещо общо с това.

Това е един от зачестилите напоследък инциденти с дронове по време на спортни състезания. Най-опасният и зрелищен от тях бе онзи от края на 2015-та година. Тогава дрон – много по-голям от този в Сан Диего, падна едва на метър след спускащия се по слаломното трасе шесткратен носител на Световната купа Марсел Хиршер от Австрия. Инцидентът бе далеч по-опасен, тъй като ако Хиршер бе по-бавен със стотни от секундата, последствията за него биха били непредвидими. Инцидентът стана в Мадона ди Кампилио, а Хиршер в момента така и не разбра какво се е случило – видя го чак след финала.

Евентуален удар в главата от дрон би бил изключителон опасен или смъртоносен, особено ако устройството е от по-големите. Поради тази причина Федералната администрация на авиацията в САЩ е забранила полета на дрон в радиус от 35 мили или 56 км около стадион. Не всеки обаче спазва забраната. В момента повечето дронове имат батерии за полет от 30 минути до два часа, като последното е рядкост. Затова често е трудно да се прецени кога свършва енергията и опасността да падне на неподходящо място е сериозна.