Фейсбук ще увеличи щата си от модератори с 3000 души. Това става след поредните случаи на насилие, излъчвани директно онлайн, обяви вчера основателят на мрежата Марк Зукърбърг. Както и други социални мрежи, Facebook позволява на потребителите да излъчват в реално време, онлайн, а не само да публикуват вече създадено видео. От тази възможност обаче все по-често се възползват хора с нездрава психика.

След поредица от случаи на излъчвано насилие в мрежата, включително от хора, които се самонараняват, шефът на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че социалната мрежа ще се бори с това явление. Това, разбира се, не е лесна задача, като се има предвид, че аудиторията на мрежата вече достига 1,9 милиарда души, пише technews.bg.

Фейсбук ще се опита да предпази потребителите от онлайн транслации и видео с насилие. В рамките на една година мрежата ще увеличи щата си от модератори с 3000 души. Така общият брой на модераторите ще достигне 7500 души.

Зукърбърг се надява, че подобна мярка ще помогне на най-голямата социална мрежа да реагира по-добре на критични ситуации. В случаите на насилие Facebook или ще оказва помощ – например, като съобщи на полицията, или ще блокира публикации с подобно видео.