Има начини, по които Facebook може временно да деактира или блокира акаунта ти. Има си правила, които ако нарушиш, плащаш с няколко дни почивка от Facebook. 

1. Не си използвал истинското си име

Ако все още имаш символи в името, то Facebook ще блокира акаунта ти и ще те накара да смениш името си с истинското ти такова. 2. Присъединил си се съм много групи наведнъж Facebook приема това за спам.

3. Писал си на много профили на приятели

Ако си се разписал на стената на своите приятели и пуснеш до 10 съобщения подред, може би ще те блокират за спам

4. Правиш над 1000 лайка на ден

Знаеш ли, че Facebook следи дори това колко пъти харесваш различни постове и снимки на денонощие? Хората говорят, че ако надхвърлиш това число, е възможно да спрат акаунта ти за 24 часа

5. Сприятелил си се с много хора за 24 часа

Изпращането на множество покани води до сигурен бан за 24 часа. При повторен случай - ще получиш 3 дни.

6. Сръчкваш много хора

И това е спам според Facebook, защото "притесняваш" прекалено много хора за един ден. А това винаги е с цел. Дали да харесат профила ти, дали да те заговорят...

7. Копираш и изпращаш едно и също съобщение.... ... на много хора.

Дали да харесат страницата, която си направил или по друга причина, това е против правилата на Facebook. 8. Използваш нецензурни думи ли снимки Профилът ти няма да оцелее!

9. Да го изтрият

Има измамници, които крадат профили, за да източат пари от картата, която си вързал към профила си. След това сменят паролата ти и трият акаунта ти, за да не подаваш оплаквания. Не влизай в никакви приложения, които само ПРИЛИЧАТ на Facebook. Никъде не оставяй паролата и e-mail-а си.